GYIK

Kétségeitek, kérdéseitek

Tréningjeimen és a közös beszélgetéseink során a legtöbbszőr ezeket a kérdéseket teszitek fel. Igyekeztem minél többet leírni ide nektek.

Hogyan érinti a COVID helyzet a Kriston Intim Torna tréningeket?

Bár nem könnyű a mostani körülményekhez alkalmazkodni, mégis azt gondolom, hogy nagyon fontos!

Kattints IDE és nézd meg, hogy milyen intézkedések segítik, hogy a lehető legnagyobb biztonságban tudjanak zajlani a tréningek!

A Kriston Intim Torna egy természetes módszer az intim tünetek megelőzésére, kezelésére?

Igen, Kriston Intim Torna 100%-ban természetes. A Kriston Módszer egy olyan eszköztár, ami segíti a test önregeneráló folyamatait. Természetes módon javítja a vérkeringést, a kismedencei szervek tápanyag-oxigén ellátottságát, a záróizmok reakciókészségét, erejét, állóképességét. Támogatja a női/férfi hormonegyensúlyt, a menstruációs ciklus egészséges lefolyását, a várandósságot, a szülési terület regenerációját, a teljes női/férfi működést.

Mennyi idő alatt hat a Kriston Intim Torna?

Ez leginkább az alábbi három dologtól függ:

  • mi a kiindulási állapot?
  • mennyire sikerül alhasvédő szokásokkal élni?
  • mennyire sikerül a rendszeres gyakorlás?
  • mennyire sikerül átírni a mostani állapothoz vezető forgatókönyvet?

Ha mindent bedobsz a változásért, akkor akár nagyon gyors változásokat is tapasztalhatsz. Elérheted azt a csúcsállapotot, amire tested lehetőséget enged.

Példák a budapesti Szent Rókus kórházi mérések alapján:

  • 10 hét alatt átlag 132 %-os hüvelyi erőnövekedést értek el a nők, de aki mindent megtett ugyanennyi idő alatt, 20-szoros erőnövekedést is elérhetett.
  • 10 hét alatt a Stressz Inkontinencia (hasűri nyomás növekedésre bekövetkező akaratlan vizeletvesztés) 93 %-ban jelentősen javult vagy teljesen megszűnt
  • 10 hét alatt az aranyér 100 %-ban javult és 92 %-ban jelentősen javult
  • 10 hét alatt 73 %-ban megszüntettte az akaratlan vizeletvesztést, prosztata eltávolító műtét után (Debreceni UrológiaI Klinika)
  • 4 hónap alatt a hólyagsérves tünetek 82%-ban jelentősen javultak vagy teljesen megszűntek

Tanítványaim azt jelzik vissza, hogy a levegő megy a hüvelybe vagy víz megy a hüvelybe tünetek már 3-4 hét alatt javulást mutatnak.

Műtét vagy torna?

Ez függ a kiindulási állapottól és a befektetett energiától. Azonban, ha nem azonnali vagy életmentő műtétről van szó, akkor vannak olyan tünetek, funkciózavarok, amikor érdemes először bevetni a tornát. Aranyér, záróizom gyengeségből adódó tünetek (pl. stressz inkontinencia), hólyag-, méh-, végbélsérv esetén mindenképpen megéri tornázni. Ezzel sok esetben akár el is kerülhető a műtét! Ha pedig mégsem, akkor is nagyon hasznos, ha jobb állapotban vannak a medencefenéki izmok. A Kriston Intim Torna támogatja a műtét sikerességét és a regenerálódás folyamatát. 

Mely műtétek előtt és után kifejezetten javasolt a Kriston Intim Torna?

Méheltávolító, wertheim, prosztata eltávolító, aranyér, hólyag-, méh-, végbélsérv vagy süllyedés, méhszájseb. Bármely nőgyógyászati, urológia, proktológia műtét. A Kriston Módszer az önregeneráció része lehet ezen esetekben.

Műtét után mikor kezdhető a Kriston Intim Torna?

Ha már a műtét előtt megtanultad a módszert, akkor szinte azonnal. Apró, könnyed gyakorlatokkal kezdve. (erről részletes leírást kapsz)

Ha előtte nem tanultad meg, akkor a 6. héttől vagy amikor az orvos engedélyezi.

Képes leszel-e elsajátítani a gyakorlatokat?

Igen, eddig még mindenkinek sikerült. A mozgástanítás egy precízen kidolgozott oktatásmódszertani algoritmus alapján történik, ahol minden azt segíti, hogy megtanuld helyesen és hatékonyan tornáztatni ezt a rejtett testtájat.

Hogy készüljek a 12 órás tréningre?

A 12 órát 3×4 órás bontásban tartjuk meg.

Laza, kényelmes ruhát hozz magaddal, valamint enni-innivalót, amit a rövid szünetekben el tudsz fogyasztani.

Na, meg persze készülj egy kis teázásra is:) 

Ha szükségem van rá, kapok segítséget az alaptréning elvégzése után is?

Igen. Van aki úgy érzi a tréning elvégzése után, hogy még szüksége van bátorításra, motivációra a rendszeres gyakorláshoz, és arra a biztonságra, hogy bármikor kérdezhessen. Épp ezért, akár emailben, akár telefonon elérhető vagyok a tréning elvégzése után is. Örömmel válaszolok a felmerülő kérdéseidre:)

Az online formájú KIT Gyakorlóóra (vagy inkább fittnesz:) pedig hetente motivációt, inspirációt és biztonságot ad, azoknak akik élnek a lehetőséggel.

Az alaptréning elvégzése után, van lehetőség a továbbfejlődésre?

Igen. Haladó szint a Kriston Intim Torna Gyakorlóóra, amit online formában tartok az alaptréninget végzetteknek.

Illetve, a Kriston Egyéni Beszélgetés , amivel személyesen vagy online formában tudlak támogatni, ha tényleg minden eszközt szeretnél bevetni a pozitív változás érdekében.

Valamint a Kriston Andrea által tartott Gésák titka, Gézák titka, Gólyatréning haladó tanfolyamok.

A Kriston Intim Torna otthon is végezhető?

Igen. A Kriston Módszer úgy van felépítve, hogy a 12 órás alaptréningen elsajátítjuk azt a tudást, amivel aztán otthon is biztonságosan végezhetőek a gyakorlatok. A megalapozott tudás, a személyre szabott gyakorlatsor és az otthoni gyakorlást segítő hanganyag garantálja, hogy a rendszeres otthoni gyakorlás hatására magabiztosan fejlődjenek a záróizmok, egészségesebbé váljon a teljes kismedencei terület.

Lehet-e a tréningre érkezni várandósan?

Igen, lehet. A baba és a mama számára is nagyon hasznos. A babának több tápanyag, oxigén jut, a mamának pedig segít a szülési izmok felkészítését, elasztikussá tételét, fejlődik az ellazulási és a szülési terület érzékelésének képessége.

Hogyan segít a Kriston Intim Torna a várandósság alatt?

A Kriston Intim Torna gyakorlataival jobb vérkeringést, jobb tápanyag-oxigén ellátottságot biztosítasz magatoknak. Ez támogatja a baba egészséges fejlődését, vitalitását. Ezen kívül a gyakorlatok abban is segítenek, hogy stabilabb támaszt nyújts a babádnak és a méhednek a várandósság alatt. Elkerüld a terhességi inkontinenciát, a kismedencei vénatágulatok, az aranyeret vagy a hüvely gyengülését. A KIT-tel felkészítheted azt a területet, ahol szülni fogsz. 

Várandósság alatt mikor kezdhető a Kriston Intim Torna és meddig végezhető?

A várandósság alatt az első perctől az utolsóig elsajátítható és végezhető a Kriston Intim Torna:) Ha az orvos normál életvitelt javasolt, akkor magadnak és a babádnak is a legjobbat adod a Kriston tornával. 

Hogyan segít a szülésben a Kriston Intim Torna?

Ha a várandósság alatt végzed a Kriston Módszer gyakorlatait, akkor sokkal jobb állapotba kerülnek a szülési izmaid: elasztikusabbá, rugalmasabbá, jobban terhelhetővé és könnyebben regenerálódóvá válnak. A gyakorlatokkal begyakorlod az ellazulás képességét, ami szintén nagyon jól fog jönni a szülésnél, hiszen így könnyebben szabad utat engedsz a babádnak:) Valamint a Kriston Módszer elméleti részének segítségével leoldhatod a gátló érzelmeket a gátadról. Ez támogat abban, hogy extázisban szülhesd a babádat:)

Hogyan segít szülés után a Kriston Intim Torna?

Segíti a test természetes regenerálódási folyamatait. Jobb tápanyag-oxigén ellátottságot biztosít az altesti szöveteknek. A medencefenéki izmok fejlesztésével segít, hogy a záróizmok megfelelően betöltsék a funkciójukat, hogy a hüvely újból feszes, ruganyos legyen(ez a hasi szervek megfelelő magasságának biztosítása és a szerelmeskedéshez való visszatérés miatt is fontos). 

Szülés után mikor kezdhető a Kriston Intim Torna?

Ha már szülés előtt elsajátítottad a gyakorlatokat, akkor a szülés után szinte azonnal kezdheted az önregeneráló folyamatot. Részletes leírást fogsz kapni arról, hogyan térj vissza a normál gyakorláshoz. A kriston Módszer szempontokat ad ahhoz is, hogy hogyan térj vissza a sportoláshoz vagy hogy mire figyelj a szülés utáni időszakban ahhoz hogy női szerveid egészségesek legyenek időskorban is.

Ha szülés előtt még nem jártál Kriston Intim Torna tanfolyamon, akkor a 6. héttől (vagy ha az orvos előbb is engedélyezi, akkor akár hamarabb is) kezdhető a módszer elsajátítása és gyakorlása.

A libidóra hatással van-e Kriston Intim Torna?

Igen. A Kriston Intim Torna tréningek résztvevői 93%-ban azt jelezték vissza, hogy a tréning és a rendszeres torna hatására nőtt a libidójuk. 

Ezt támogatja a jobb hormonegyensúly és jobb hormonkeringés, a jobb vérkeringés, a jobb élmények adta megerősítések, a hüvely érzékenyebbé válása és a nagyobb női/férfi önbizalom.

Hogyan segíti a hüvelyi orgazmust a Kriston Intim Torna?

A rendszeres torna hatására  a hüvely feszesebb, ruganyosabb és érzékenyebb lesz. A tréningen hasznos információkkal gazdagodhatsz, melyek szintén támogatják a vágyott állapot elérését.

Lehet-e tornázni, a tréningen részt venni, ha éppen menstruálsz?

Igen, lehet. Sőt segíti annak normál, egészséges lefolyását. A menstruációs görccsel érkező nők 47%-a azt jelezte vissza, hogy már a tréninget követő első hónaptól megszűnt a menstruációs görcse…

Mit mondjak a 18 éves lányomnak, hogy eljöjjön KIT tréningre?

Szerintem azt érdemes elmondani, hogy Neked mit adott volna, ha részt veszel 18 évesen egy ilyen tréningen? Miben lett volna más az életed? Mi az ami téged megérintett, ha már jártál KIT tréningen és mi az amit vársz tőle, ha még nem?

Miért érdemes 18 évesen eljönni KIT tréningre?

Mert aki ismeri a testét, a működését és tudja, hogy mi jó neki és mi nem, az sokkal több jó döntést fog hozni. Már 18 éves korosztálynál előfordul, hogy levegő megy a hüvelybe fordított testhelyzetekben vagy szerelmeskedés közben. Megjelenhet aranyér, vizeletcsepegés, a kismedencei izmok befeszülése és/vagy renyhesége, fájdalmas behatolás, hormonális problémák, PCOS, menstruációs zavarok, menstruációs görcs. Ezekre mind jótékonyan hat vissza a KIT és a megelőzésüket is támogatja.

Mert lehet, hogy olyan hasznos információkkal találkozol, amit sem a szüleidtől sem az iskolában, sem a barátnőidtől nem tudtál megkapni a téma intimitása miatt. Az életben viszont nagy szükséged lesz rá. Akár a szervi funkciók, akár az intimitás, a női-férfi működés, a párkapcsolatra, szülésre való tudatos készülés kapcsán.

A rejtett izmok edzettsége, a jobb hormon állapot, önmagunk működésének ismerete, ad egy különleges belső erőt, magabiztosságot. Ezt nem érdemes kihagyni szerintem:)

Hogyan tudsz fizetni?

A tréning árát a helyszínen lesz lehetőséged rendezni, a tréning előtt, készpénzben.

Aktuális Kriston Intim Torna Tréningjeim

Pécs, Kaposvár, Baranya megye

A tanfolyamot elvégző hallgatókat a tanfolyam végeztével egy Kriston Andrea által készített hanganyag segíti az otthoni gyakorlásban, melyet a Kriston-módszer hivatalos weboldalán keresztül érnek el.

intim torna

Kriston Intim Torna nőknek

Kezdő

Csoportos

intim torna

Kriston Beszélgetés

nőknek - férfiaknak

 

Friss Intim Blog bejegyzéseim

Szülés előtti teszt

Szülés előtti teszt

Szülés előtti teszt kismamáknak! Lelki ráhangolódás, sérülések elkerülése, gyors regenerálódás Terhesség alatt- szüléskor, többféle problémád is lehet. Itt, a videóban most az egyik leggyakoribbról, az inkontinenciáról beszélek. Fokozott figyelemmel, tornával sokat...

Ajánld barátaidnak, ismerőseidnek!

Tuboly Teri

Tel:

+36 30 935 04 54

Email:

intimtornaterivel@gmail.com