Terhességi aranyér

Terhességi aranyér

Természetes megoldás a Kriston módszer!

Minden 3. kismamát érinthet a terhességi aranyér.

Azonban a várandósság ideje alatt még inkább fontos hogy természetes módszereket alkalmazzunk az aranyér kezelésére. Az aranyér kúpok, aranyér kenőcsök tartalmazhatnak olyan kémiai anyagokat, melyek ártalmasak a babának. Ilyenkor tehát még a vény nélkül kapható szerekről is érdemes kikérni a kezelő orvos véleményét.

Miért gyakori a terhesség alatt kialakuló vagy fokozódó aranyér?

A várandósság során a baba és a magzatvíz növekvő súlya és térfogata egyre inkább növeli a hasűri nyomást. Nyomja a környező szöveteket, nehezítheti a vénás áramlást. Az ideálisnál nagyobb, a várandóssággal járó, természetes súly növekedés szintén hajlamosító tényező lehet. Valamint a várandósság alatt gyakori székrekedéssel járó erőltetett székletürítés is megterhelő az altesti vénafalak számára.

Ha a különböző hatásokra létrejövő, megnövekedett nyomást már nem tudják elváltozás nélkül tolerálni a vénafalak, kialakul az aranyeres tünet.

A terhességi aranyér otthoni kezelése természetes módon

A terhességi aranyér otthoni kezelésére nagyon hasznosak a Kriston Intim Torna módszer tornagyakorlatai és vénavédő szokásai. Ezt a tudásanyagot a 12 órás alaptréningen elsajátítva, utána mindenki az otthonában biztonságosan gyakorolhatja és magabiztosan tehet a javulásért. A rendszeresen gyakorlók 100 %-ának javult az állapota. 

Hogyan hat a Kriston Módszer?

A Kriston Intim Torna gyakorlataival szabadabb vérkeringést hozzunk létre az egész alhasi területen. Csökkentjük a vénás pangást. A végbélzáróizom tartó funkciója magabiztosabbá válik. A vénavédő szokásokkal pedig jobb helyzetbe hozzuk a vénákat, csökkentjük a vénafalakra terhelődő nyomást.

Megéri tenni a változásért

Az aranyér végig kísérheti a várandósságot, kialakulhat szülésnél, megmaradhat vagy kialakulhat szülés után is. Lehet egészen enyhe, alig észlelhető, vagy akár vérző, fájdalmat okozó is. Azonban, aki tesz a változásért az megelőzheti, enyhítheti vagy megszüntetheti az aranyeres tüneteit. Érdemes mindent bevetni, hogy megtapasztalhasd a könnyedebb várandósságot. Hogy jobb állapotban érkezz el a szülésedig. Hogy a szülés után is tudd, hogy van eszköz a kezedben a regenerálódás elősegítésére.

Ha csak a szülés alatt jön elő, akár spontán módon is megszűnhet az aranyér

Bizonyos esetekben csak a szülés alatt, a nagy erőlködés, hasprés hatására jön elő az aranyér. Ilyenkor gyakran magától, spontán módon is visszahúzódik a szülést követő hetekben.

“Nagyon jól éreztem magam a tanfolyamon. Attól, hogy a kedves trénerünk Teréz, nagyszerűen vezetett, mértékadó humorral fűszerezve oktatott. Nagyszerűek és érthetően leírt írásos segítőanyagoknak még a stílusa is szuper. Szívből köszönöm Kriston Andreának és tanítványának Tuboly Teréznek.

M. Károlyné

“Kedves Teréz! Köszönöm, hogy általad megismerhettem és elsajátíthattam a Kriston módszert. Sokat tanultam önmagamról, a lelki problémák fizikai megjelenéséről. Végre jó tudni, hogy minden problémára van megoldás, sőt még az intim helyzetekre is. 🙂 Hálás vagyok Istennek, hogy ilyen kedves, vicces és jó embereket ismerhettem meg a tréning során. További örömteli munkát kívánok minden trénernek. 🙂 

Liza

“Mikor jelentkeztem a tréningre sok kétség volt bennem, hogy mennyire leszek képes elsajátítani a mozdulatokat, de már az első nap elején rájöttem, hogy nem lehetetlen dologra vállalkoztam. Teréz nagyon jól elmagyarázta mikor, mit és hogyan kell csinálni.” 

Tünde